Снимка PixabayПриродно явление продължава да е заплаха за американския континент. Ураганът

...
Снимка PixabayПриродно явление продължава да е заплаха за американския континент. Ураганът
Коментари Харесай

Ураганът Айда връхлита Луизиана с четвърта степен

Снимка Pixabay

Природно събитие продължава да е опасност за американския континент. 

Ураганът Айда се ускори през днешния ден до рисковата четвърта категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, насочвайки се с евентуално разрушителна мощ към крайбрежието на Луизиана, предадоха международните организации.На този декор управляващите в южния американски щат приготвят трескаво краткотрайни приюти за евакуирани хора, макар риска от разпространяване на ковид. Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс изрази опасения, че това може да е най-мощният вихър, блъснал непосредствено щата, от 170 години, оповестява

Прогнозата на Националния център за ураганите (НЦУ) на Съединени американски щати, че Айда ще се ускори до рисковата четвърта степен, със скорост на съпътстващите ветрове от към 210 километра в час, се сбъдна рано тази заран - броени часове преди ураганът да доближи сушата. Стихията се намира сега на към 135 километра южно от делтата на река Мисисипи и се придвижва на север със скорост от 24 часа километра в час.Ураганът бързо набира мощ, като за броени минути бе обявено първо, че е минал от втора в трета категория, а по-късно - от трета в четвърта.Айда ще връхлети Луизиана тъкмо 16 години след урагана Катрина, опустошил през 2005 година и прилежащия щат Мисисипи.

Споменът за Катрина към момента е мъчителен в Луизиана, където този вихър (от трета степен при прекосяването с над щата) аргументи гибелта на над 1800 души и аргументи вреди за десетки милиарди долари.Стихията заплашва регион, където новите случаи на ковид се усилват заради бавните темпове на имунизацията и разпространяването на мощно заразния вид Делта на вируса. Болниците в Ню Орлиънс съвсем са изчерпали потенциала си за банкет на пациенти с КОВИД-19, а приютите за евакуирани може да се трансфорат в огнища на разпространяване на болестта, отбелязва АП.В петък Айда мина като вихър от първа категория над Куба, където аргументи дребни материали вреди, само че не и човешки жертви. Хиляди хора в страната бяха евакуирани, а електроснабдяването - спряно превантивно, преди стихията да връхлети.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР